Wesley Vreeswijk is specialist op het gebied van zeewater aquaria. Hij is bezig met het samenstellen van een nieuw Aquaja Diamond maatwerk aquarium en neemt je in diverse blogs mee in zijn ‘Aquaja Diamond Journal’. Vandaag een aangepaste blog over de Vivarium.

Vivarium 2018

Deze keer gaat het in de blog niet over de bouw van mijn droomaquarium, maar over mijn bezoek aan de Vivarium beurs, die dit jaar een must was voor iedere zee-aquariaan. Een ongelooflijk aanbod aan zeewater winkeliers dit jaar, met groothandel De Jong Marinelife en nog veel meer moois op deze beurs. Ook waren er sprekers aanwezig, waaronder Julian Sprung, Tanne Hof en Gerald Bassleer welke een zeer goed en leerzaam verhaal vertelden.

De winkeliers pakten dit jaar flink uit met een mooi aanbod van koralen en stekken. Wat ook leuk was, is dat er ook een paar grote merken stonden en alle tijd namen om iedereens vragen te beantwoorden.

Ook op het gebied van zoetwater, vijver en terrarium was er van alles te zien. Ook al ben ik zelf geen fan van showaquariums, er zaten ware pareltjes tussen.

Maar het grootste en mooiste wat er te zien was, was toch de fantastische nieuwe standaardlijn van Aquaja Diamond. Ik had de eer om deze prachtige lijn te mogen lanceren en live te laten zien wat de mogelijkheden van deze prachtige aquariums zijn. Wat als eerste opviel is de afwerking. Het glas is super mooi afgewerkt, dit zie je bij geen enkele fabrikant. Hieraan zie je dat het voor de bouwers van Aquaja Diamond meer passie dan werk is. Het kitwerk van de bakken is super netjes.

Verder is de overloop in het midden geplaatst met een mooi afgewerkte deksel. Ook zit er in de overloop een uitstroom verwerkt. Daarnaast is er ook een instroom aan beide kanten welke op een typische Aquaja manier gemaakt zijn. Ook zijn de verschillende aquaria voorzien van correcte afvoerleidingen. Deze afvoerleidingen beschikken over een hoofd- en noodleidingen. Ook beschikken deze leidingen over een kraan om de overloop fluisterstil te maken. De opvoer is mooi af te stellen door het gebruik van de (dubbel uitgevoerde) Loc-Line leiding.

Verder naar de sump, die voorzien is van 3 vakken en een gafzakhouder. Een vak voor de schuimer, bubble trap en de opvoer. Ook de sump is super afgewerkt. Een mooie toevoeging is de prachtige witte afwerking.

Terug naar het aquarium, een rimless aquarium, iets wat in deze tijd in is. Wat de nieuwe Diamond Line nog mooier maakt is dat er ook voor een optie met lichtkap gekozen kan worden, iets waar de mannen van Aquaja goed over nagedacht hebben. Zo is er in deze line voor iedereen een aquarium te vinden.

De onderkast is gemaakt van Perfect Gloss MDF en verkrijgbaar in de kleuren hoogglans zwart en hoogglans wit. Het aquarium staat sterk op een geanodiseerd aluminium frame en zeg nou zelf, het is een plaatje om te zien.

Hieronder nog een verdere sfeerimpressie van deze zeer geslaagde beurs.

In de volgende blogs neem ik jullie mee in het gehele proces van de ontwikkeling van mijn droomaquarium:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.