Wesley Vreeswijk is specialist op het gebied van zeewater aquaria. Hij is bezig met het samenstellen van een nieuw Aquaja Diamond maatwerk aquarium en neemt je in diverse blogs mee in zijn ‘Aquaja Diamond Journal’.

Het bezoek aan Royal Exclusiv

Zoals jullie weten ben ik druk bezig met het ontwikkelen en samenstellen van mijn droomaquarium. Voor mijn filter kies ik wederom voor een Dreambox van Royal Exclusiv. Omdat ik deze dreambox graag geoptimaliseerd wil hebben, ben ik naar de fabriek gereden om alle details door te spreken. De volgende punten zijn besproken:

We gaan van start met een dreambox voorzien van fleecefilter met afmetingen 200x75x50 cm. In deze filterinstallatie is er ruimte in het midden vak voor 2 mediafilters, de zeoreactor en de eiwitafschuimer.

Voordat we de aanpassingen en details gaan bespreken, krijg ik eerst een rondleiding door de showroom en door de fabriek. Een goede manier om nieuwe idee├źn op te doen. Het is prachtig om te zien hoe alles zo netjes en vakkundig gemonteerd wordt. Ook Royal Exclusiv zit niet stil en is druk bezig met een nieuwe nano line. Dat kan een hele mooie combinatie worden met de nieuwe Aquaja Diamond Line.

Terug in kantoor beginnen we te tekenen. Mijn wens is om met 1 pomp, een Red Dragon Speedy RD3 8.000L, de zeoreactor, mediafilters en de stekkenbak te voeden en makkelijk te kunnen regelen. Hiervoor maakt Royal Exclusiv een aansluiting met 4 kranen erop om alles te kunnen regelen. Het mooie van hun ‘plumbing’ (leidingwerk) is dat alles geheel onder de dekselplaten blijft.

 

Over de dekselplaten gesproken: wij geven aan welke eiwitafschuimer we gaan gebruiken en wat de afmetingen van de zeoreactor zijn. Normaal gezien maken ze geen aanpassingen in de dekselplaten voor techniek van andere merken, maar na enig praten krijgen we het wel voor elkaar. Wat zal dit er strak gaan uitzien.

Het volgende onderwerp is de inlaat in het filter. Dit werkt mooi en het is geen vast deel in de dreambox, maar het wordt naar wens gemaakt. Ik kies ervoor om met 2x 50MM vanaf het aquarium te komen en met 1x 40MM vanaf de stekkenbak. Daarbij maken we ook een extra 40MM aansluiting: je weet maar nooit wat er nog meer aangesloten gaat worden.

 

Aan de andere kant van de dreambox maken we de uitgaande gaten: 40MM voor de voeding van het aquarium en 32MM voor de stekkenbak.

Ondertussen hebben we alle details en aanpassingen wel besproken. We maken nog een rondje voor wat extra foto’s te maken en over ongeveer 2 maanden wordt begonnen met de productie. Voor die tijd moeten we de zeoreactor en de pompen langs brengen, zodat ze bij Royal Exclusiv het leidingwerk volledig kunnen assembleren.

In de volgende blogs neem ik jullie verder mee in het gehele proces van de ontwikkeling van mijn droomaquarium:

Vorige delen gemist? Lees ze hier terug:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.