Looking for the English version? Please click here

Wesley Vreeswijk is specialist op het gebied van zeewater aquaria. Hij is bezig met het samenstellen van een nieuw Aquaja Diamond maatwerk aquarium en neemt je in diverse blogs mee in zijn ‘Aquaja Diamond Journal’.

De verlichting

In deze blog gaan we het hebben over de verlichting. In tegenstelling tot de berichten in mijn eerdere blogs is mijn keuze in verlichting veranderd en komt er geen bezoek aan ATI. Na wat rond te hebben geïnformeerd en verschillende bakken te hebben bekeken is onze keus gevallen op Philips CoralCare. Philips CoralCare heeft een fantastisch lichtspectrum en onder meer de groei onder deze units heeft ons echt overgehaald.

Wij hebben Aquaja een mooi frame voor ons laten bouwen, voor de units boven de bak. Zo kunnen alle lampen van Philips CoralCare netjes aan het frame op worden gehangen en kunnen we de lift gebruiken om alle units te bedienen. Aquaja zorgt in deze voor het frame ten behoeve van zowel de lampen als de lift.

Waarom Philips CoralCare?
Ons nieuwe huis is energiezuinig en hierom ben ik begonnen met wat rekenwerk. Zo zijn we uitgekomen bij Philips CoralCare. Het scheelt niet alleen in de frequentie van het lampen wisselen, maar ook enorm in stroom. Ook zit er weinig onderhoud aan Philips CoralCare vanwege de passieve koeling.

Het programma dat de lamp reguleert is zeer eenvoudig in gebruik; het is in feite niet meer dan wat schuifjes op en neer bewegen om daarmee jouw gewenste kleur in te stellen. Hiervoor zijn op de website van Philips schitterende lichtschema’s te downloaden.

De lamp hoeft slechts met een USB kabel gekoppeld te worden en via de controllers is het mogelijk om met 4 lampen tegelijk te schakelen. Tevens kan er verschil in kleur en spectrum gecreëerd worden boven het rif. Heb je aan de ene kant van je rif veel sps en wil je deze wat meer laten schitteren met bijvoorbeeld fluor blauwe verlichting? Dan is de unit op een andere controller aansluiten de enige handeling die uitgevoerd hoeft te worden. Dit maakt Philips CoralCare voor mij een zeer mooie en vooral complete verlichting.

   

Omdat we helaas niet de beloofde tour in de fabriek bij Ati hebben kunnen doen (en ik daardoor ook geen blog erover heb kunnen schrijven), heb ik Philips om enkele foto’s van het productieproces van Philips CoralCare gevraagd. Dit is geweldig om te zien!

De volgende blog gaan we het hebben over de accessoires. Niet zomaar accessoires maar custom-made bij RHG-design.

Vorige delen gemist? Lees ze hier terug:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.